Banánový chleba - je to opravdu chleba nebo spíše desert? Máme pro Vás recept na tento lahodný chleba - ať už k snídani s arašídovým máslem nebo jako desert k odpolední kávě.
Pojďme si ale nejprve říci pár faktů k tomuto pokrmu.
Banánový chleba je dobrý pro Vaše srdce. Banány jsou bohaté na draslík, což je minerál, který upravuje krevní tlak a normalizuje srdeční funkci. Aby byl recept ale ještě zdravější, můžete zaměnit cukr třeba za med.
Banány mají velmi nízký glykemický index, který nám dává energii. To dělá banánový chleba perfektní snídaní, která Vám skvěle pomůže začít správně Váš den!
Banánový chleba je rychlý na přípravu, protože neobsahuje žádné droždí, ale prášek do pečiva. Experti na vaření dokonce říkají, že to je vlastně více desert než chleba. To proto, že obsahuje také hodně cukru. Krájí se ale na plátky a podává se s máslem, což u tradičních desertů tak není.
A teď už k receptu.
Ingredience:
- 150 g měkkého másla
- 100 g cukr krupice
- 200 g moučkový cukr
- 4 zralé banány
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- Půlka sáčku skořice
- Trochu zázvoru
- 75 g ořechů
- Čokoláda, borůvky, cokoliv co preferujete v kombinaci s ořechy a banány
Příprava:
Vyšlehejte máslo, cukr krupici a moučkový cukr do pěny.
Rozmačkejte banány, přidejte do pěny vejce.
Smíchejte suché suroviny s ořechy.
Promíchejte dohromady a nešlehejte!
Pečeme na 175 stupňů asi 60 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť!